Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Маникюрът и митовете за него

За всяка жена, която държи на добрия външен вид, маникюрът е неизменна част от него. Той е една малка, но много важна подробност от визията ни. Маникюрът в комбинация с ръцете говорят не само за възрастта и общото ни здраве, но и за естетическите вкусове и за отношението към собственото аз. Съществуват митове за красивите нокти, защото не всеки се ражда с хубаво оформени и здрави.

manikurМит номер 1: ноктите не трябва да се пилят в двете посоки, а в едната защото това ги нацепва допълнително. Безопасно е двупосочното пилене, само ако пилата е много ситна. Мит номер 2: определени цветове лакове могат да паснат само на студени или топли тонове на кожата – това не е така, защото всеки цвят лак може да пасне на всяка кожа, ако е с правилния оттенък. Мит номер 3: всеизвестно е, че върху късите нокти бледите оттенъци изглеждат по-добре, но всъщност тъмните лакове придават по-спретнат вид. Следващия мит е, че няма научно доказателство, че консумирането на желатин прави ноктите силни и здрави, но подпомага растежа и заздравяването им. Петия подред е, че премахването на лака и горното покритие от време на време помага на ноктите да дишат. Те всъщност са изградени от кератин, който не им позволява да дишат, но тези покрития ги предпазват от влиянието на външната среда. Мит 6: ацетонът е вреден. Истината е, че ацетоновите лакочистители напълно премахват лака и съставките му и бързо се изпаряват, а лаковете без ацетон се изпаряват по-бавно и оставят лепкав слой.

И последния мит: отстраняването на кожичките прави ноктите перфектни. В действителност, колкото повече ги махате, толкова повече растат и стават по-плътни с времето. Съществува козметика, която при ежедневна употреба премахва грапавините, предотвратява изсушаването на кожата и придава здрав външен вид.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like