Полезно и интересно

споделено от Любомира

Viano, Swarovski и много блясък

Знаете ли, че роклята, която Мерилин Монро е носила, когато изпяла Happy Birthday на президента на САЩ Джон Кенеди през 1962 г., е инкрустираната с над 2 500 камъни Swarovski? Години след тази паметна нощ, тя е съхранявана в музей, а преди близо 2 години Ким Крдашиян й даде нов живот чрез появата си с нея на Мет Гала. И така темата за блясъка и красотата на кристалите отново се появи на дневен ред, а на мен Viano ми помогна да ги включиха и в колекцията си бижута.

Възраждането на Swarovski ме подтикна да се поинтересувам малко повече за начина на създаване. Също и защо са толкова ценни в бижутерията, а цената им е достъпна спрямо качеството. Всъщност тайната е в технологията, която е патентована от компанията още през 1892 г. и не се обявява до ден днешен. Причината – камъните се правят от оловно стъкло, режат се със специална машина и блестя като истински диаманти. Може би точно заради това Мерилин Монро ги избира за дизайнерската си специална рокля, а хилят бижутери ги използват в произведенията си.

Достъпният им прочит днес е чрез влагането им в сребърни бижута, като по този начин благородният метал отразява още повече блясъка на камъните Swarovski. Аз открих невероятен онлайн магазин – Viano, в който може да намерите и вие в специално селектирани колиета с оловните камъни. Има различни дизайни, от които да изберете подходящия за вас, а цветовете са цяла палитра, като от дъгата.

Моят избор се спря на сребърно колие със сърце Swarovski в сапфирено син цвят, който обаче съдържа в себе си още няколко нюанса. Те се получават от красивата форма и ъгъла на рязане на стъклото. За разкош е обкантено и с бели циркониеви камъни, допълващи целия блясък. Избрах именно него, защото в ежедневието си нося доста дънкови дрехи, които смятам, че ще се допълнят от нежния син цвят и на колието от сребро.

Добавям ви и снимка и ако и вие се чувствате запленени от тези Viano сребърни красоти, може лесно и удобна да поръчате. Гарантирам ви, че ще ви допаднат. И нямам търпение да ми споделите какво избрахте – пишете в коментар, знаете.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like