Полезно и интересно

споделено от Любомира

10 Интересни Факта за… Майкъл Джексън

През 2024 ми се иска в блога да стартирам нещо като рубрика, която да носи името „10 интересни факта за…“. Чрез нея ще ви запознавам с любопитни моменти, които да обогатят общата култура и същевременно да са приятни за четене.

Старитам я с един от идолите в моят живот. Той е известен като “Кралят на попа” и остава един от най-влиятелните и обичани изпълнители в историята на музиката. Въпреки че вече не е сред нас, неговото наследство продължава да вдъхновява и вълнува хора по целия свят. Надявам се, че се досетихте, че този музикален гений е Майкъл Джексън. Ето и нещо любопитно за него.

  1. Рекорден брой награди “Грами”: Майкъл Джексън печели общо 13 награди “Грами” през своята кариера, включително “Албум на годината” и това прави кариерата му неповторима.
  2. Moonwalk: Кралят на попа е известен с така наречената “лунна походка”, която за първи път се показва на живо по телевизията през 1983 година. Любопитното е, че той не я създава, а само я модифицира и възражда.
  3. “Thriller” – най-продаваният албум на всички времена. Той е записан в Книгата на рекордите на Гинес, а стойността на продажбите му подхвърля 66 милиона копия по целия свят.
  4. Любов към животните. Като любител на животните и стремящ се да опази изчезващите видове, Майкъл създава частен зоопарк в своята резиденция Невърленд. Тя включва и шимпанзе на име Бъбълс.
  5. Първият чернокож артист на MTV. Джексън е известен с това, че поставя началото на чернокожите изпълнители, които музикален видеоклипове са излъчени от MTV. По този начин се променят нормите в индустрията и се отварят врати за много други артисти.
  6. Филантропия. Майкъл Джексън е известен и със своята щедрост. През 50-годишния живот на своето съществуване е дарил милиони долари за благотворителни каузи от различно естество.
  7. Вечни музикални колаборации. Кралят на попа работи с някои от най-големите имена в музиката, включително Фреди Меркюри, Пол Макартни и Стиви Уондър.
  8. Иновации в музикалните клипове. Майкъл създава тенденция в концепцията за музикалните видеоклипове. Той превръща “Thriller” в 14-минутен кратък филм, който се превръща в икона за индустрията.
  9. Уникален стил. Джексън е известен със своя уникален стил на обличане, включително белите чорапи и черните обувки, шапките и пайетените сака. Трендове, които и до днес се използват в унисекс модата.
  10. Моят идол. Майкъл Джексън е моят идол, защото гласът, музиката и начинът му на живот са вдъхновяващи за мен и се доближават до моя светоглед. Този текст е благодарност за годините, в които ми помогна да се обогатя музикално и човешки.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like