Полезно и интересно

споделено от Любомира

Uncategorized

Чистотата

Какво за мен е чистотата? Според мен има два типа хора – едните са чистофайници до краен предел, а другите обичат повече хаоса. Аз съм от вторите, но това не ми пречи да осъзнавам каква важност има реда в живота на човек.
За какво говоря?
Когато ежедневието ни е напрегнато и сме под стрес най-хубавото е да имаш свой кът на тази земя, който да е като свещено място за почивка и релаксация. Там където всички проблеми свършват и където забравяш за неприятностите от изминалия ден. Как трябва да изглежда това място.
Първо и основно да е от светли и топли цветове. Много нови тенденции в интериорния дизайн включват какви ли не цветове. Например черно, червено, графит – те потискат и омръзват, действат отрицателно на човешката психика и са крайно неподходящи.
Какви нюанси са подходящи – бяло, праскова, топлия оттенък на лилавото, жълтото, оранжево и други.
Чистотата – тя е основно правило за създаване на уют. Когато се прибереш и те лъхне свежест чувството е прекрасно, съгласни ли сте?
Казват, че свръх интелигентните хора обичат повече хаоса, защото, когато всичко е подредено не им е интересно. Но въпреки това те също имат нужда от отмора. А реда внася спокойствие, в което и да е помещение. Затова лично аз обичам да отделям време за чистене и подредба и това ме кара да се чувствам още по-добре. Вие как мислите по този въпрос?

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like