Полезно и интересно

споделено от Любомира

Красиво тяло като на Камерън Диас

Едва ли има някой, който да не знае коя е Камерън Диас. Холивудската актриса е еталон за талант и красота и неведнъж е била запитвана как поддържа изваяните си форми. В много нейни интервюта тя споделя, че всъщност не винаги се е радвала на добро здраве. Това състояние било повлияно от тогавашния й начин на живот, включващ безброй диети. Постепенно Камерън открива, че това, което яде се отразява на това как изглежда и по-важното – как се чувства.

Може би тези моменти са се оказали ключови за актрисата, която преди време издаде книгата „The Body Book“. Досега не ми беше правила впечатление, докато не попаднах случайно на кратко резюме с примерни съвети от Камерън, които искам да споделя с вас.

Четивото не съдържа универсална програма и не поставя цели, които да постигнем за една седмица, месец или година. По скоро представлява ръководство за жените, които искат да изглеждат и да се чувстват добре. Книгата е преход или подход към дълъг живот, изпълнен със здраве и енергия. Информацията в нея е базирана от мнения на експерти в различни области и най-вече от личния опит на Камерън.

Актрисата е против пълното гладуване и съветва дамите да включат в основните хранения протеин, а когато усетят глад, да похапват сурови ядки или пресни плодове. Според нея активното движение и правилното хранене са основен двигател за здравото и красиво тяло. А ако се консумират и поне 10 чаши вода на ден, резултатите са повече от добри.

Камерън припомня, че когато се сравняваш с друг, сам си казваш, че не си достатъчно добър, което е голяма грешка. Според нея, когато човек поглежда в огледалото, не трябва да търси недостатъци или да се критикува. Достатъчно е да се усмихне и да се обича какъвто е.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like