Полезно и интересно

споделено от Любомира

За по-дълги крака – високи токчета (част 2)

Здравейте! Пробвахте ли вече да обуете високите токчета, за да издължите фигурата си и привлечете вниманието? Надявам се, че да, защото пристигам с допълнение по темата. Да започваме с нова доза информация.

Не само токчетата имат дарбата оптически да отслабват краката и да ги правят по-дълги. Не по-малко подходящи ще бъдат обувки на танкетке или платформа, или пък обувки с широк ток. Те ще ви осигурят повече комфорт от високите токчета, а краката ви ще се сдобият илюзорно с желаните сантиметри.

Защото цветът има значение!
Не забравяйте, че при избора на обувки, които издължават краката ви, стилът и цветът са важни. Избягвайте контрастни цветове, например светли обувки на нисък ток с тъмен чорапогащник, ще получите само обратния ефект. С черни чорапогащи най-безопасният вариант е да носите черни обувки. За да подобрите усещането за удължаване на краката си, изберете чорапогащник със заден шев. А и стои много шик.

Някои стилисти пък съветват, че обувките, които правят прасците по-слаби, не трябва да имат напречни шевове и декорации по тях. Моделите, които са украсени вертикално, например с ципове, ще стоят много по-добре, много по-стилно и ще засилят ефекта на стройната фигура.
През лятото и есента добре, но през зимата е трудно да се ходи на токчета. И така, кои обувки ще удължат краката ви през това време на годината? За да се чувствате комфортно и да маскирате извивките на прасците препоръчвам боти с широка горна част. Когато избирате визуално отслабващи ботуши, заложете на модели в класическо черно, с поне малко подплата.

Илюзията е мощно оръжие, използвайте я, за да повлияете на увереността си.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like