Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Тялото на бъдещето

Знанието е чудесно нещо, но понякога колкото повече знае човек, толкова по-зле се чувства.

Ние хората отдавна си мечтаем да вървим към бъдещето в технологично отношение, но до какво ще ни доведе това е само въпрос на хипотези. Екип от учени слага край на хипотезите.

Наскоро гледах поразително предаване на “Дискавъри чанел”, което се опита да разбули загадката какво ни “готвят” идните 50 години или век. Оказва се, че всяка цивилизация, която достигне определено ниво на технологично развитие и започне да изгражда машини, независимо за какви цели са те, непременно ще свърши със собственото си роботизиране. След като ви обясня за какво става дума, филми като “Матрицата” и “Терминатор” вече няма да ви звучат толкова нереално.

10066837-standardСъздаването на нови технологии е резултат от естественото желание на човек да подобри условията на съществуване и да удължи живота си. Затова най-голямо съдействие предлага медицината. Благодарение на чиповече, с които вече е възможно отреагирането на външната среда при хора с пълна загуба на слуха, благодарение на протезите, сърдечните апарати и изкуствените стави, човек малко по-малко се превръща в онова, от което се страхува.

Когато човечеството намери синтетичен заместител на изгубени или нефункциониращи органи, той ще може да прекрачи прага на роботизирането и сам да стане ново поколение човек, като бележи историята с грандиозен еволюционен скок.

Резултатът от подобни действия би бил в полза на цялото човечество, но само един господ (както се казва) знае до какво може да доведе подобно техническо усъвършенстване, тъй като човешката амбиция да създава няма да спре дотук. Веднъж достигнали до познанието как точно да творим, бихме могли лесно да злоупотребим.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like