Полезно и интересно

споделено от Любомира

Пилинг за тяло с кафе

Пилингът за тяло с кафе е популярна козметична процедура, която се извършва за почистване, изглаждане и освежаване на кожата. Кафето съдържа естествени антиоксиданти и груби частици, които могат да помогнат при отстраняването на мъртвите клетки от кожата и подпомагат кръвообращението. Съдържанието на кофеин може също да има благоприятен ефект върху намаляването на целулита и отоците.

За да направите пилинг за тяло с кафе у дома, следвайте тези стъпки:

Смесете кафе с олио: Вземете около половин чаша насипно кафе (предпочитателно фино смляно) и го смесете с малко олио, като може кокосово, маслиново или сладко бадемово масло. Тази смес се използва като основа за пилинга.

Нанесете сместа върху кожата: Сложете сместа върху влажна кожа, масажирайте нежно с кръгови движения. Този процес ще помогне да се отстранят мъртвите клетки и стимулира кръвообращението.

Оставете да подейства: Оставете сместа да подейства върху кожата за няколко минути, преди да я изплакнете.

Изплакнете с топла вода: Изплакнете кафето от кожата с топла вода. Може да използвате гъба или ръкавица за по-добър ефект.

Използвайте овлажнител: Накрая, нанесете овлажнител, за да запазите кожата си хидратирана след пилинга.

Този пилинг може да бъде полезен за постигане на по-гладка и мека кожа, но бъдете нежни, особено ако имате чувствителна кожа. Преди да приложите пилинг с кафе, винаги е добра идея да направите тест на малък участък от кожата, за да се уверите, че няма алергични реакции или раздразнения.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like