Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Козметиката – основен разход за всеки модел

Вчера разговарях с клиентка, която работи като модел, за различните типове и марки козметика. Препоръчах и някои продукти, от които съм доволна, оказа се че тя е изпробвала някои, които аз не съм и ми даде отзиви за тях.  Марките, за които тя ми говореше бяха от по-високия клас и цените им изобщо не са ниските. По-късно в разговора ми разкри, че козметиката е основния й разход. Каза ми, че човек, който работи нейната работа, не може да си позволи да не инвестира във външния си вид и то само с най-качествените продукти, които има на пазара. Защото ако недай си боже някой от по-евтините й навреди, може да е неработоспособна известно време и да изгуби повече пари, отколкото би дала за по-скъпата козметика.

DjeyModels-cosmeticsНаправи ми впечатление, че тази мадама е като един счетоводител-математик и си прави страхотно сметката за нещата, които си купува, за какъв период ще й стигнат, какви отстъпки може да получи и така нататък.  Разбирам я,  все пак голяма част от парите, за които работи отиват в тази насока, а и ми каза, че модния бранш не печели толкова добре, колкото едно време, дори много модни и рекламни агенции напоследък били последвали примера на затворилата през 2007г. Джей Моделс, заради намалените поръчки и снижени хонорари.

Доста интересен разговор проведохме с това момиче, изглежда доста интелигентна и съм напълно сигурна, че въпреки по-трудните икономически времена, ще успее да се справи и да се докаже. Победители като нея си личат по правилните тактики – като тази да инвестира повече от колежките си в козметика и красота като цяло, които ще се отплатят в по-дългосрочен план.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like