Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

С мисъл за децата

Децата отново тръгнаха на училище… това прави седмицата специална не само за хилядите първокласници и ученици в страната ни, но и за техните родители и близки. Сигурна съм, че няма човек у нас, който да не го интересува бъдещето на децата ни или това какво се случва с тях в момента.

Гледам ги, гледам и как се обличат. Сещам се за грипните епидемии и настинки и се чудя. Колко от децата ни всъщност осъзнават значението на това да се обличат топло и правилно според сезона? Колко от тях всъщност се вслушват в думите и препоръките на родителите си?

Back-to-School-Fall-Winter-Wearing-2015-2015-Latest-High-School-Uniform-Trend-5-366x550Спомням си как преди около десетина готина (или малко повече) беше много модерно младите момичета да ходят с дънки с паднала талия и гол кръст. Радвам се, че тази мода отмина, защото определено не беше здравословна и честно казано надявам се и да не се върне, понеже не беше много естетически издържана.

Дадох този пример само за да покажа част от скритите заплахи за децата ни. Модните тенденции могат да бъдят опасност за здравето на учениците и е наше задължение да се опитваме да ги предпазваме дори от подобен тип “заплахи”. Есента в този контекст може да е много коварен сезон. Защо ли? Ами представете си жарко слънце, вие сте по тениска, нямате връхна дреха и изведнъж ви връхлита  брулещ вятър. Нормално е да започнете да подсмърчате след това. И ако децата излизат по обед за втора смяна, докато е все още топло, възможно е да не замислят, че към 6-7 часа слънцето вече няма е толкова силно, ще се смрачава и ще става по-студено.

Връщането на децата в училище е важен момент от годината като цяло. Да ви кажа честно, не съм голям фен и на задължителните униформи при децата, но едно нещо не мога да им отрека. Достатъчно закрити и топли са, за да предпазват от настинки и опасностите на времето. За мен това е най-голямото им предимство.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like