Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Диетата ви съвпада с отпуската – ами сега?

Започнали сте диета, която се оказва, че ще съвпадне с отдавна планираната почивка? Не се отказвайте, ще намерим решение заедно. Все пак досега сте постигнали някакъв резултат и не бива да се изкушавате почти на финалната права. Мога да предложа личния си опит от това лято като доказателство, че е напълно възможно да не нарушите диетата си, стига да сте достатъчно мотивирани.

07-19-13-food-factorДали пък да не хапнете на ресторант? Хммм… Естествено, че като сте на почивка няма да ви се готви, затова храненето навън е неизбежна, но трябва да внимавате какво избирате. Не може да сте сигурни колко калории сте поели с един обяд например, дори да не е бил обилен. Порцията може да се окаже по-голяма, отколкото сте си представяли. Човек никога не знае какво яде освен ако не си го приготви сам. Вероятността да се поддадете на привлекателно изглеждащите ястия в менюто е голяма. Ето такива са съществуващите опасности пред вас и диетата ви. Аз лично си мислих как поемам по пътя на здравословното хранене и как искам тази диета да се превърне в постоянен режим. Пазих се от прекалено мазни храни, не преяждах, разпитвах подробно какво има в дадено ястие и така. Водата стана най-добрия ми приятел, с изключение на един коктейл, но това да си остане между нас 😉

Честно казано, мислих си, че задачата ще бъде по-трудна. Не само се справих с нея, но сега съм се отдала на здравословния начин на живот, започвайки от храната. Гледам да не се лишавам от нищо, но да хапвам с мярка и да спазвам определен режим.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like