Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Човек настива първо от краката

Знам, че на повечето от нас не ни се иска есента да идва и го отричаме до последно. Затова и винаги забелязвам по това време от годината един странен синдром, който се познава по това, че една част от хората все още ходят с летни сандали, а други вече са извадили есенните боти и  обувки. Първите са именно отричащите неизбежното.

Това, че все още не сме прибрали летните сандали в шкафа, а се противим твърдо да признаем края на лятото обаче не е в наш плюс. Напротив вреди ни. Когато температурите започнат да падат и времето да захладнява, телата ни стават по-податливи на външни фактори. Не случайно есента и пролетта са сезоните на настинките. Просто това е времето, в което илиcold-flu все още отказваме да навлечем по-дебелите дрехи, или ги хвърляме прекалено рано. И в двата случая май се озоваваме зъзнещи по тениска под дъжда, а краката ни подгизват.

Моят съвет е следният. Не се противете, а приемете фактите навреме. Есента наближава и ние не можем да я спрем. Ако го отричате и не се пазите, най-вероятно скоро ще започнете и да подсмърчате или кашляте. И понеже мен лично настинките винаги ме хващат, ако ми изстинат краката, вече съм си извадила ботите. Не нося отворено обувки и съм се погрижила всичките ми есенни да не пропускат.Какво да ви кажа, грижа се за здравето си, грижете се и вие за вашето 🙂

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like