Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Спортувайте, момичета

evb01Няма нищо по-хубави и по-полезно от спорта. Сигурна съм, че и преди сте чували, че спортът е здраве, но аз държа да го повторя. Предлагам ви и няколко факта относно физическите упражнения, които е добре да запомните и да си припомняте от време на време.

Има мускули групи, които не се развиват достатъчно без специални упражнения. По гръбнакът например има няколко слоя мускули като само с вървене, тичане и други обичайни дейности се развиват само най-външните. Трябва да тренирате силата на гръбнака си, за да развиете всички мускули там. Да не говорим, че това ще намали болките в гърба, от които почти всички страдаме рано или късно през живота си. А за дамите здравият гръбнак ще спомогне преживяването на една по-лесна бременност, когато моментът за това настъпи.

Спортът ни помага да се освободим и от вредните токсини в организма ни. Знаете, че потта е солена, но защо е така? Именно заради това, тя вади навън част от токсините, попаднали в тялото ни, от които не се нуждаем, а е по-добре да се освободим.

И най-важното! Спортът ни дава сила и енергия. Може да сте изморени, може да сте на последния предел на силите си, но повярвайте ми. Ако започнете да тренирате по-редовно и тялото ви се тонизира достатъчно, ще започнете да усещате как все повече сила изпълва всяка ваша клетка.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like