Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Как да почистваме лицето си правилно?

Кожата на лицето ни е най-чувствителната по тялото ни. Замисляли ли сте се по този въпрос? На практика именно лицето ни е постоянно изложено на външни влияния, замърсява се най-лесно и първо дава сигнали, че нещо не е наред в тялото ни. Пъпките, обривите, лющенето или каквото и да е отклонение от здравия вид на кожата на лицето най-често е признак за недостиг на един или повече минерали в организма ни или пък хормонално изменение, на което да обърнем внимание.

Ако мислите, че нещо подобно се случва с вас, препоръчвам ви да се консултирате със специалист-дерматолог. Междувременно аз ще ви дам няколко съвета как да почиствате лицето си правилно, за да изглежда кожата ви по-здрава и сияйна:

1. Почиствайте лицето си сутрин и вечер. Дори нощем по кожата ви се трупа излишен себум, който е добре да отстранявате редовно. Препоръчвам ви да използвате измиващо гелче и мицеларна вода след това.

2. Изберете правилния продукт. Всеки уважаващ себе си козметик или дерматолог ще ви каже какъв тип е вашата кожа – суха, мазна, комбинирана или чувствителна. Подбирайте козметиката си спрямо това и ще усетите разликата веднага.

Clean-Face-Care

3. Не прекалявайте с пилинга. Сещате ли се за онези измиващи гелчета с гранули в тях. Те почистват по-добре, защото действат като пилинг, но ако прекалите с употребата им, ще изсушите кожата си. Затова ги използвайте веднъж седмично, а пред останалото време се спрете на по-нежен продукт.

4. Не забравяйте хидратацията. След всяко почистване на лицето си, използвайте хидратиращ или друг подхранващ крем. Оставете го да попие за около 10-15 минути и едва след това нанасяйте какъвто и да е грим на лицето си.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like