Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Косата и тялото

Косата е вечният аксесоар на жените, няма как да не се съгласите с мен. Тя често е първото нещо, което забелязват у нас околните и затова винаги се стараем тя да изглежда добре. Правим си прически, боядисваме се, подхранваме я и се стараем да се грижим за нея.

brittle damaged hairКосата обаче може е индикатор и за телата ни. Тя е много податлива както на вътрешни, така и на външни влияния. Ако косата ви е суха, въпреки че не я третирата, изправяте, къдрите и какво ли не, най-вероятно цялото ви тяло е дехидратирано или страда от нещо. А да разберете дало косата ви е суха, просто докоснете краищата й. Как са на допир? По-скоро твърди или по-скоро меки? Маските за коса по принцип помагат да възвърнат баланса й, но е хубаво да търсите и първопричината и да се борите с нея, защото ако косата ви страда, най-вероятно страда и тялото ви.

Същевременно, ако усетите, ч косата ви започва да капе или да пада, това не винаги е генетична предразположеност към косопад. Понякога става дума за липса на витамини. С побеляването нещата също стоят по този начин. Преди да започнете да се мажете с шампоани против косопад и да пиете хапчета, защо не си направите едно изследване, за да установите дали някое вещество или витамин липсва на тялото ви? Този дефицит съвсем логично може да направи косата ви тънка, слаба и много по-податлива. А ако си го набавите и възвърнете баланса в тялото ви, много по-вероятно е да се почувствате по-добре след това.

Google+ Comments

You Might Also Like