Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Успявате ли да хапвате истинска храна? Мнение за хляб на хлебозавод Горубляне

София. Голям град. Можеш да намериш от пиле мляко. Обаче има един хлебозавод Горубляне, който дава работа в Елиаз на много хора. И не случайно. Само като им гледам колко типа хлябове произвежда фирма Елиаз веднага мога да предположа колко много са заетите там. Любимите ми са специалните им хлябове, на които очевидно обръщат много внимание.

Яли ли сте безглутеинов „хляб”? Е, ако не сте сега е времето да опитате. Тъкмо този хлебозавод Горубляне правят страхотно ароматен хляб с квас. Съдържа просо, което още от хилядолетия стои в чинията на жителите на много страни по света. Нещо повече, знаете ли, че тъкмо от просо са се правили масово хлябовете. Пшеничните брашно и белите хлябове са били предназначени само за отбрани. По-късно обаче историци и социолози установили закономерност в консумирането на хляб от просо, крепкото здраве и по-дългия живот. Оказва се, че заради полезните си съставки – витамини А, В1, В2, Е, както и калций, магнезий, фосфор, желязо, мед, никел, йод, цинк и манган, хлябът е бил извор за дълголетие. Дори без да осъзнават това лекарите от миналото смятали просото за храна, консумацията на която повишава имунната система. Днес именно хляб от просо се препоръчва много и на спортисти, за да подобри състоянието на мускулатурата и укрепне организма.

prosoИ така, хлябът на хлебозавод Горубляне съдържа просо, но и елда и нахут. Т.е всички необходими съставки за бодър дух и усещане за лекота. А това е най-важното. Ако приемате естествени храни ще съумявате да съхраните организма си по-дълго, но и ще се радвате на добро настроение. И не се грижете за цената. Каквато и да е вашата работа, в Елиаз се грижат специалните хлябове да не бъдат със завишени цени.

Така че, ако видите хляб Просеник на хлебозавод Горубляне, да знаете да взимате, че той е добър. Ако някои от вас има някакви други впечатления, от други добри хлябове, да пише в коментар, моля, за да сме полезни на повечето хора, които търсят ИСТИНСКИ храни, от натурални суровини, които се произвеждат по европейски стандарт.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like