Полезно и интересно

споделено от Любомира

Добър сън – добро здраве (част 2)

Здравейте отново, приятели! В предишния си блог материал започнах темата за съня и неговите ползите, както и за вредите от недоспиването. Сега ще ви разкажа какво научих за подобряване на качеството на съня.

За да се случи това и в същото време да укрепим имунната си система, роля играе собствената ни спалня. Трябва да инвестираме в качеството на матрака, подходяща възглавница и спално бельо. Те трябва да са съобразени с индивидуалните ни нужди.

Ето защо някои се чувстват по-удобно на твърда възглавница, а други заспиват на мига, потънали в мека и пухкава възглавница. И бонус съвет от мен – аз лично, преди да си легна, пръскам възглавницата си със специален спрей от лавандула. Лавандулата е с доказани качества за подобряването на съня и по-лесното заспиване. А и ухае толкова чудесно, че някак естествено човек се отпуска и затваря очи в блаженство.

За лесно заспиване, трябва да изключим един от най-вредните навици – късното хранене преди лягане. Особено ако е трудносмилаема, тежка храна. Освен това кафе, чай и други напитки, съдържащи кофеин, могат да ни лишат от сън. Вместо тях, можем да си направим билков чай или мляко с мед.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like