Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Карамел или шоколад? Или индивидуално за тялото…

Оказва се, че хората, които консумират повече сладко са били по-щастливи. Много биха допълнили – и по-пухкави, но може би грешат (!). В много сайтове съм чела какви ли не текстове на тема шоколад и честно казано съм мааалко възмутена, че в корпоративен сайт могат да пишат лаишки. Затова реших ненатрапчиво да изразя мнение по темата в своя собствен блог.

С грижа за тялото си, както всеки знае, трябва да се мисли какво се яде. Но освен всички диети и фитнес програми и прочие и прочие ние преди всичко, четейки каквато и да е статия за полезни храни, трябва да имаме предвид, че тези храни са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ, но не задължителни.

От първостепенна важност е генетичният код, заложен в тялото. А това е неговата наследственост или семейна обремененост, което ще рече, че ако ваш близък е пълен, то и вие ще сте склонни към напълняване и това е причината поради която ще трябва винаги да внимавате какво хапвате. Ако обаче всичките ви роднините са слаби и високи, то вие определено ще сте като тях. Вероятно ще имате бърз метаболизъм и ще сте по-динамични личност, които обичат движението.

Движението е следващата точка. Мнозина, макар и слаби, не са натури спортен тип. Това ще рече, че обичат да си поспиват и предпочитат разходките пред активната спортна дейност. Има обаче и хора с по-…благородни… интереси. Обичат спорта, но езда, скално катерене или голф. За сметка на това съществуват много други, за които адреналинът никога не е достатъчно и желаят да правят най-натоварващи тренировки. Така се чувстват живи и винаги ползотворни.

Caramel Sauce Pouring into Swirled Chocolate and CaramelШоколад или карамел? Спорът дали трябва да се яде сладко или не, отдавана е отживелица. ДА, яжте сладко. При това шоколадът в чистата си форма е изключително полезен за организма. Млечният и сладък също е добре дошъл за всеки. За абсолютно ВСЕКИ. Карамелът съдържа малко повече калории, но това не трябва да ви тревожи, защото в умерени количества комбинацията от двете подобрява усещането за лежерност, чувствате спокойствие и по-малко стрес в ежедневието.

Аз предпочитам шоколад. Хапвам следобед, когато съм в офиса и усещам, че ми се доспива. Едно малко шоколадче, което е съставено от 6 блокчета е напълно достатъчно, за да изпитам задоволство. Така чувствам, че не лишавам организма си от нищо, плюс това гоня съня, тъй като шоколадът дава бърза енергия и има ефекта да събуди заспалия мозък, защото повишава продуктивността му, помага за концентрацията и подобрява реакциите. Пробвайте и ще видите. 🙂

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like