Полезно и интересно

споделено от Любомира

Картофите в козметиката

Картофите са богати на витамини и минерали, които могат да бъдат полезни за кожата и тялото. Ето някои начини, по които могат да бъдат използвани в грижата за кожата и тялото:

Маски за лице с картофи: Картофите могат да бъдат използвани за приготвяне на маски за лице. Изсечете картоф на тънки филийки и ги сложете върху лицето за около 15-20 минути. Това може да помогне за подобряване на текстурата на кожата и изсветляване на петна.

Противовъзпалителни свойства: Картофите съдържат антиоксиданти и антиинфламаторни съединения, които могат да помогнат при борбата с възпалението на кожата.

Избелващ ефект: Качества на картофите могат да помогнат при изсветляване на тъмни петна или пигментни проблеми на кожата.

Охлаждащ ефект: Нарязаните картофи могат да бъдат поставени в хладилник и след това използвани за охлаждане на подпухнали очи. Този метод може да помогне и при намаляване на тъмните кръгове около очите.

Пилинг на кожата: Смляните картофи могат да бъдат използвани за естествен пилинг на кожата. Сместа от картоф и малко мед може да се приложи върху кожата и след това изплакнете след няколко минути.

Хидратация: Съдържат вода и могат да бъдат използвани за хидратиране на кожата.

Независимо от начина, по който решите да използвате картофите в грижата си за кожата и тялото, е важно да бъдете деликатни и внимателни, за да избегнете възможни раздразнения или алергични реакции. Преди да започнете да използвате нов продукт или метод за грижа за кожата, винаги е добре да направите тест за чувствителност на малък участък от кожата си. Ако имате сериозни проблеми с кожата, консултирайте се с дерматолог или специалист преди да използвате картофи или други необичайни средства за грижа.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like