Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Слънцето помага на раздразнената кожа

Забелязали ли сте как след море винаги имате един много по-здрав, по ведър вид и кожата ви изглежда доста добре. Това е така, защото подходящият морски климат е като никой друг. Първото, което играе роля, е морското равнище. Слънцето пада под точния ъгъл, така че да не изгорите много бързо, както например на планина. Второто, е самата морска вода, която ви обгражда с различни соли и минерали, освен това във въздуха настъпва йонизация, която е видима като мараня в ранните часове на деня. Специфичния полъх на вятъра, специфичните нива на влажност, светлината и пясъка.

Всичко това въздейства добре на кожата и я прави по-чиста и свежа. Това обаче може да се случи и у дома, така че не се косете, ако не можете да идете на море. Това не означава непременно, че няма да вкусите от онази доза здраве, за която толкова мечтаете. Тайната е в слънцето само по себе си. Всъщност периодичното излагане на слънце за кратки периоди от време е много полезно, защото по този начин се набавя не само необходимия витамин D, но и защото слънчевите лъчи повлияват на наранявания и възпаления и -Имам новина за хората с младежки пъпки и комедони! – убиват акнетичните причинители.

sunbath gardenЗатова, ако имате проблемна кожа, добрият тен, който ще получите от излагането на слънцето е само малка част от облагите, които може да ви даде една слънчева баня.

Забележете, че казвам слънчева “баня”, а не плаж. Както всяко живото поддържащо нещо – вида, сол, слънце, в големи количества е вредно. Прекаленото киснене под слънчев светлинен душ знаете какво може да предизвика. Най-добро е да поседите на слънце сутрин между 9 и 11 часа. Един час дневно, максимум два, са напълно достатъчни, за да имате хубав и здрав вид.

Днес аз съм си избрала да седя на терасата на хубав полегат стол, пиша си на компютъра и ловя светлинка и топлинка.

ПС: Не забравяйте да покривате бенки, а ако кожата ви е много чувствителна – да мажете с подходящ крем преди, по време или след излагане на слънце.

До нови срещи!

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like