Полезно и интересно

споделено от Любомира

За по-слаби крака носете високи токчета (част 1)

Сигурно сте ставали свидетели на оптични илюзии от всякакво естество и в този момент сте се чудили къде е уловката. И повярвайте ми, това не е магия. Често няколко прости трика са достатъчни, за да отклонят човешкия ум от курса. Най-простия пример, който мога да ви дам, е за обувките на висок ток, които правят краката да изглеждат по-слаби и по-стройни. Абракадабра, каня ви да прочетете как.

Всяка дама мечтае да има дълги крака, които стигат чак до небето. Е, може би не чак до там, но, да, схванахте идеята ми. Ако природата обаче е на друго мнение и не ви е дарила с такава дължина, не се притеснявайте – има трикове за всеки и за всичко.

Кои обувки издължават краката? Високите токчета, разбира се!
Няма нищо друго, като високите токчета, което да подчертава пропорциите на фигурата и да я издължава. А като бонус – придават на визията стил и класа. За да засилите този ефект, е по-добре да изберете високи токчета в телесни, нюд цветове. Токчетата в тази тоналност се сливат много добре с тена на кожата, създавайки впечатлението, че кракът е по-дълъг, отколкото е в действителност. Освен това, бежовите обувки пасват на почти всеки стил. Може да се носят както с дънки, така и с официални коктейлни рокли например. Стават за офиса, за среща с приятели или за парти вечер. Както обичам да ги наричам аз – мултифункционални са.

За по-добър резултат, номерът е да използвате заострени, а не заоблени обувки. Изключение правят обувките с каишка около глезена, които пък оптически скъсяват краката.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like