Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Да се моделираш по негов вкус

Когато си влюбен ставаш глух и сляп, и ням, и лекооо така… глуповат. Любовта толкова изменя мисленето ни, че понякога се учудваме на какво сме склонни да се подложим, заради любимия човек.

Всеки от нас е ставал свидетел на връзки, в които жената прави много, за да се хареса на половинката си. Бавно и постепенно започва да се променя, за да отговори на очакванията му за идеалната половинка и така да го задържи до себе си. Първо сменя прическата, после цвета на косата, следват стила на обличане и поведението. Не са малко и мъжете, които си мечтаят за много по-драстични промени, свързани с тялото – ботокс в устните, силикон в гърдите, татуси и други…

Но нужно ли е това? И най-вече – доколко е здравословно? Всеки иска неговата siliconполовинка да бъде най-най, но когато действително обичаш някого не са нужни толкова драстични промени, за да подхранваш чувствата си.

Не мога да отрека и вярвам, че има и градивни промени. Да започнеш да ходиш на фитнес и да придобиеш самоувереност да сложиш онази къса червена рокля, защото сега имаш по-стегнати бедра, а и има кой да те пази от нежелани погледи и опипвания, е едната такава малка трансформация за добро. Но смятам, че оперативни интервенции, които остават за цял живот са немислими. След време, ако нещата между вас и моментния партньор не се получат, може горчиво да съжалявате. Какво ще правите с този силикон, дето си го сложихте, ако следващото гадже харесва по-малки и естествени гърди? Хайде пак под ножа ли?

Любовта е странно чувство – благородно и градивно,  но и обсебващо и разрушително. То обвързва хората с положителните и отрицателните им качества. Ако някой се опитва драстично да ви промени, то явно вие сте по-скоро прищявка за него. А ако още се съмнявате в думите ми си задайте въпроса: Вие бихте ли искали вашият любим да промени тялото, облеклото или маниерите си? Доколко бихте настоявали за това? А бихте ли го зарязали, ако той откаже да се съгласи?

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like