Полезно и интересно

споделено от Любомира

Да си направим коледна покривка

Това, което прави Коледа специална, е усещането, което свързваме с нея. Когато застанем пред пищно украсената елха, пеем коледни песни с любимите си хора и видим с любов оформената украса на масата, очите ни блестят и усещаме магията също като в детството.

Затова, ако искате и тази година да придадете нещо определено на коледната трапеза, изящната покривка е добър вариант: тя е идеалната основа за останалата част от декорацията на масата и ако е саморъчна и артистична, е най-добре. Ето защо ви предлагам идея за лесна „направи си сам“ покривка, която може да измайсторите у дома за нула време.

За целта са необходими:
Дамаска, съобразена с размера на масата, четка за боя със среден размер, миещо се текстилно лепило, водоустойчива боя за тъкани, големи листа от кестен или дъб например.

Ето как става:
Разстелете плата и подредете листата, след което ги залепете с лепилото. Използвайки листата като шаблони, потупвайте боята около краищата им с четката. Внимателно отлепете отново листата и оставете боята да изсъхне добре. След това можете да поставите покривката в пералнята, за да се изперат остатъците от лепилото.

Особено красиви и коледни цветови комбинации са например червена покривка със златни листа, бяла покривка със зелено или – ако предпочитате по-семпло – бежова покривка със сребрист цвят. Няма ограничения за вашето въображение с тази декорация за маса.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like