Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Мюсли за закуска

Грешка, грешка и пак грешка е да пропускаме първото ядене за деня! Освен това то трябва да бъде най-хранителното меню, защото тялото ни има цял ден на разположение, за да изразходи енергията. Плюс това, не всички калории са еднакви! Ако мюслито съдържа на 100 грама толкова kcal, колкото едни бисквити например, то повярвайте, те се разграждат и възприемат по различен начин от организма ви.

musli

Препоръчвам мюсли за закуска от личен опит: държи ме сита до обедната почивка, в която вече не преяждам и не се тъпча като вълк, помага на метаболизма ми, а и свалих 2 кг,  откакто започвам сутринта с него. А не съм била с наднормено тегло.

Друг важен аспект при подобен тип закуска, макар мненията да са крайно противоречиви: избягвайте прясното мляко и наблегнете на киселото. Знаете ли, че човек е единственият бозайник, който продължавайки да пие прясно мляко през осъзната възраст, продължава един вид кърменето (малко абстрактно и странно звучи на пръв поглед, но го цитирам за по-нагледна представа), а тялото ни не е приспособено за това? При хора над 50-годишна възраст е строгопрепоръчително да се избягва консумацията на лактоза.

А вие какво закусихте днес? 🙂

musli-zakuska

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like