Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Embarrassing Bodies

Гледали ли сте тази култова британска поредица, чието заглавие в буквален превод означава “Засрамяващи тела”? Началото е поставено през 2007, като само 4 години по-късно продуцентите могат да се похвалят с 6 сезона и зашеметяващ рейтинг.

bodies

Ако сте човек със слабо сърце, може спокойно да превключите канала със затворени очи, защото някои от кадрите са изключително натуралистични… Ако обаче се вълнувате от това какво и как причинява аномалиите в човешкото тяло, то документалните кадри ще спрат дъха ви.

Аз лично бях изумена от факта колко странни на пръв поглед заболявания, за които дори не бях чувала, са масово разпространени сред човечеството: гъбички, асиметрия, израстъци… Също така не мога да скрия и възмущението си от факта, че някои хора виждат почти прага на смъртта, за да осъзнаят нуждата от промяна. Трябва ли да достигнеш 250 кг, за да пожелаеш да отслабнеш? Говорим, разбира се, когато наднорменото тегло не е свързано с хормонален дисбаланс или друг фактор, независещ от всекидневните ни навици.

Предаването добива такава популярност на Острова, а и отвъд него, че се излъчва всяка седмица в редица Западни страни като Белгия, Холандия, Германия и др.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like