Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Погледнете се отстрани

По дрехите посрещат, по ума – изпращат. Позната мъдрост, нали? Много истина се крие в нея и вероятно усещате, че акцентът пада върху значението на първото впечатление и впечатлението, което оставяме у другите.

А замисляли ли сте, че всъщност дрехите са само обложката, всичко идва от телата ни под тях. Външният ни вид е от ключово значение, защото може да издаде много за нас самите и животът, който водим. Тук не става дума само да се обличаме с вкус, ризата ни да е изгладена и да носим (не)маркови дрехи. Става дума и за това какъв размер са дънките ни и как ни стоят.

smile-look-mirror-while-doing--large-msg-133591342607Има много знаци, които оказват влияние на околните и мнението им за нас. Погледнете се в огледалото и си отговорете честно на въпроса: Ако не се познавахте лично, какво щяхте да помислите за човека отсреща? Стегнатото и оформено тяло не е ли признак на самоинициатива, знак, че обръщате внимание на здравето си и че се храните здравословно? Не говоря за прекомерно отслабване, напротив. Не е нужно да носите „XS” размер, за да изглеждате добре. Можете да сте „М” и да имате перфектно оформено и стегнато тяло, което да говори добре за вас.

Обратно впечатление обаче създава отпуснатостта. Затлъстялостта може да е показател за качества като немарливост, застоялост и нездравословен начин на живот.

Бъдете откровени и обективни към себе се, но не и критични. Погледнете се отстрани и се замислете, този човек ли искате да ви гледа отсреща или има нещо, което бихте променили в него. И ако има, какво ви спира?

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like