Полезно и интересно

споделено от Любомира

Как да се справим с целулита – част 2

Борбата с целулита се осъществява посредством комбинация от балансирана диета, упражнения, антицелулитни процедури и масаж с кремове. Една от първите крачки, която трябва да направим, за да премахнем портокаловата кожа и да имаме гладки и стегнати бедра, е да направим терапия от козметични процедури спри специалист с определени апарати. Повече за тях ще може да прочетете в следващите редове.

Карбокситерапия
Това е нова техника за отстраняване на мазнини и включва инжектиране на CO2 под кожата. Веществото помага за намаляване на нивата на локализирана мазнина в областите на тялото. Важно е да се подчертае, че количеството използван CO2 се определя от специалиста, който извършва манипулцията.

LPG
LPG или наричано накратко липомасаж намалява целулита и едновременно с това намалява обема на тялото, увисналата кожа и спомага за неутрализарнето на задържане на течности.

Вакуумна терапия
Това е антицелулитно лечение на тялото, което използва техниката на засмукване чрез специално създаден двигател. Използва се методът на вакуумиране и по този начин се подобрява кръвообращението, намалят се зърнестите образувания, изглажда се кожата и се подобрява гъвкавостта ѝ. Заедно с това облекчава мускулните болки и действа като ексфолиант. Дори помага да се предотврати появата на разширени вени.

Кавитация
Кавитацията е също едно от ефективните антицелулитни лечения, за което предполагам също сте чували. Използва се в естетиката за елиминиране на мазнините в локализирани зони и се прилага чрез ултразвук с помощта на течност, която образува вълни. Тази процедура причинява отделянето на молекули, създавайки малки мехурчета. Те достигат до мембраната на мастните клетки и липидното съдържание се отстранява от тях, без да се увреждат тъканите.

Лимфодренажен масаж
Лимфната ни система е изградена от течност, наречена лимфа. Основната функция на тази система е да източва интерстициалната течност, да транспортира хранителни мазнини, да премахва отпадъците и да защитава от чужди тела. Основната цел на това антицелулитно лечение е да накара лимфата да се придвижва по-лесно през нашето тяло. Това е ръчен масаж, който благоприятства подобряването на циркулацията на вещества в организма.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like