Полезно и интересно

споделено от Любомира

Как да се справим с целулита – част 1

Зимата е към своя край и е време да погледнем към своите несъвършенства или онези малки детайли, които не харесваме в тялото си и които може да променим до летни сезон. Един от най-често срещаните проблеми, особено при дамите, е целулитът. Предполагам, че повечето от вас вече са пробвали различни домашни начини за лечение, но резултатът не е бил задоволителен. Именно затова съм ви подготвила различни козметични процедури, които може да опитате и да се сбогувате веднъж завинаги с целулита.

Преди да се заемем с това как да се отървем от целулита ми се иска съвсем кратко да поясня какво представяла и как се появява. Целулитът е натрупване на мастна тъкан, разположени в специфични зони от нашето тяло. Обикновено се появява по корема, бедрата или седалището. Целулитът е нарушение, което засяга кожата и подкожната тъкан, образувайки възли от мазнини, вода и токсини.

За наше огромно нещастие натрупването на този вид мазнини, са толкова упорити, че дори с упражнения и балансирано хранене е трудно да се справим тях. Но има и някои ефективни лечения срещу целулита, които се провеждат от професионалист и могат да го накарат да изчезне.

Антицелулитна лазерна терапия
Това е едно от най-широко използваните лечения за премахване на локализирана мазнина и унищожаване на мастната тъкан. Как работи? Използвайки концентрираната енергия на лазера, целулитът се разтваря и се изхвърля от тялото. Основното предимство на лазера за целулит е, че освен ефективността си, не оставя следи по кожата (белези или синини).

Един от най-нашумелите в момента лазери е Lipolytic Laser. Той комбинира три технологии: диоден лазер, LED светлина и вакуумна терапия. Първо диодният лазер прониква в хиподермиса, така че по този начин липидите поглъщат енергията, повишавайки температурата, и това благоприятства за елиминирането на мазнините. След това LED светлината стимулира производството на колаген, подобрява циркулацията на кръвта и лимфната система. И накрая вакуумтерапията благоприятства регенерацията на тъканите.

Мезотерапия
Процесът за премахване на натрупаните мазнини се осъществява чрез инжектиране на серия от предварително подготвени и подходящи лекарства под кожата. Те действат по начин, който разтваря мастните клетки и стимулира синтеза на колаген.

Ултразвук
Прилагането на ултразвук върху кожата е едно от най-често срещаните лечения за целулит и за което със сигурност сте чували. Това е излъчването на нискочестотни звукови вълни, които проникват в слоевете на кожата, по-специално до 3 сантиметра. По този начин мастната тъкан се нагрява, освобождава се от натрупаните мазнини и благоприятства елиминирането на токсични вещества.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like