Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Как ни вреди слънцето?

sunВ разгара на лятото ми се струва подходящ момент да уточним няколко факта за слънцето и неговото излъчване, които е добре да са ни известни. Ако ги знаем, ще можем да положим усилия да се предпазим от тях.

Първо, косата е много податлива през лятото що се отнася до нейната дехидратация. Хубаво е да носите шапки или кърпи на главите си, за да се предпазвате. Ако не го правите (пък дори да и го правите), не забравяйте да полагате достатъчно грижи, за да поддържате жизнеността на косите си. Правете си маски, не прекалявайте с третирането и внимавайте каква боя за коса използвайте.

Лицето също е много податливо на външни влияния през лятото. Затова правило номер 1 е да носите слънчеви очила. Така предпазвате не само очите си, но и много тънката и чувствителна кожа под тях. Правило номер 2 е да си слагате крем за лице със слънцезащитен фактор. Не забравяйте обаче да го подберете в зависимост от типа на кожата ви. И последно, но не на последно място – правете си хидратиращи и почистващи маски за лице от време на време.

Що се отнася до здравия вид на цялото ви тяло, през лятото е от изключителна важност да пиете достатъчно вода ежедневно. Препоръчвам и да си слагате лосион за тяло след всяко къпане, за да запазите за по-дълго еластичността на клетките си.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like