Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Достъпните диети

Както може би знаете, пролетта е сезонът, в който дамите най-много се обръщаме към диетологията. През зимата обикновено се отпускаме в храненето си, понеже нямаме достатъчно голям избор от плодове и зеленчуци и се обездвижваме повече от обикновено. Затова, когато се запролети и аз съм един от хората, който започва да се интересува по-живо и даже да прилага някои диети.

images1Досега бях опитвала няколко диети, но без особен успех – или не се чувствах добре докато ги правя, или продуктите за тях ми излизаха прекалено скъпо, че да си ги позволя. Тази пролет обаче реших да дам още един шанс на един определен хранителен режим, след като прочетох едно интервю на Светльо Кантарджиев – директор на маркетинг отдела в нашумялото сп. Биограф.

Там той препоръча „Скандинавската диета“ като идеална за пролетния сезон, защото включва много полезни храни като рибни продукти и зарежда организма с витамини, минерали, омега 3 мастни киселини, след зимния период, в който силите и имунната система на организма са отслабнали. Това, което ме привлече лично мен обаче е, че тази диета е наистина достъпна. Макар да включва най-различни морски деликатеси с интересни имена, оказва се, че те не са чак толкова скъпи, колкото бих предположила и предвид неголемите количества, които ми трябват, са ми по джоба, а цените могат да се научат още на страниците на списанието.

Ентусиазирах се и вече втори ден съм на тази диета. Наистина ми допада и не изпитвам силен глад, а нещата, които хапвам са вкусни. Ето на тази диета може и все пак да се задържа

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like