Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Кафе, кафе, кафе…

Няма нищо по прекрасно от това да се събудиш с невероятния аромат на току що сварено кафе. Ухае някак сладко, mojete-li-bez-kafe-11321-500x334омайващо, тонизиращо, предизвикващо да започнеш деня си.

Понякога се питам какво ли са си мислели европейците, когато за пръв път са опитали кафе. Най-вероятно много благоверни са смятали за греховна черната и гореща течност. Всеизвестен факт е, че преди дамите в аристократичните родове за тонизиране са пиели какао. Кафето, като по-силна напитка, се приемало предимно от мъжете.

Днес кафето е разпространено в целия свят и се отглежда в повече от 70 страни. Неговите свойства далеч надхвърлят тонизирането. Кафето спомага пречистването на организма като избутва вредните токсини от клетките и допринася за възвръщане на стомашния комфорт, поради диаретичното си действие. Освен това кафето е диетично и помага при отслабване, тъй като се смята за единствената напитка, която има засищаш ефект.

Независимо всички причини, поради които пием кафе, факт  е, че хората го предпочитат най-вече заради приятния му наситен вкус. Някои даже са пристрастени и не могат да си представят делника без дневната доза ароматна чаша.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like