Полезно и интересно

споделено от Любомира

Опитвали ли сте кето диета?

Струва ли ви се, че има много време до лятото и изграждането на така нареченото лятно тяло може да почака? Всъщност това е една от най-големите заблуди на съвремието. Истината е, че грижата и поддържането на здравословно тегло и форма не е сезонна, а целогодишна мисия. Начините за това са много, стига да имате желание, а време винаги може да се намери. А кето диета пробвали ли сте?

Това е хранителен режим, който се фокусира върху намаляването на въглехидратите и увеличаването на мазнините в храната, които тялото да използва като главен източник на енергия. По този начин може да се стигне до процеса кетоза. При него тялото изгаря мазнини, вместо захар и спомага отслабването.

Кето диетата е полезна за загуба на тегло, контролиране на кръвната захар и нивата на холестерол в кръвта. Също така може да подобри енергията и устойчивостта на тялото като цяло.
Примерен хранителен режим при нея включва високи нива на мазнини, умерени нива на протеини и ниски нива на въглехидрати. Типични храни в менюто са месо, риба, яйца, зеленчуци, масло, олио, ядки и семена. Храни, които трябва да бъдат избягвани или ограничени пък са захар, хляб, паста, картофи и други, съдържащи въглехидрати.

Важно е да се отбележи обаче, че както някои режими, така и кето диетата не е за всеки и преди да започнете да я практикувате, е важно да се консултирате с лекар или диетолог, особено ако имате здравословни проблеми. Ако все пак интересът ви е привлечен и искате да изпробвате, слагам ви линк към видео за кето наръчник за начинаещи.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like