Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Пилинг за блестяща кожа

Вероятно знаете какво е пилинг? А знаете ли, че пилинг се прави не само на лицето, а на цялото тяло?

Ще споделя малко информация за пилинга – това химическо или механично отстраняване на мъртви клетки от повърхността на кожата. Химичният пилинг обикновено се осъществява от козметици и е много агресивен спрямо кожата. Доста трябва да се внимава с него, за да не се увреди здравата кожа. В магазинчетата има и много препарати за извършването му в домашни условия, но аз лично не ви ги препоръчвам. Не експериментирайте с това, а тичайте при специалист.

Знаете ли обаче, че механичен пилинг можете да си нправите вкъщи и то много лесно. Само за минути кожата на тялото ви може да стане мека, нежна и блестяща. Звучи страхотно, нали? Сега ще ви препоръчам няколко чудесни рецепти за домашен пилинг у дома. лично съм ги изпробвала и гарантирам, че са страхотни.

Първата естествено е с утайка от кафе, смесена със зехтин. Цялото тяло се обтрива с получената каша. Кожата става уникална. Почистването на банята е неизбежно, но пък си заслужава. 🙂 Кофеина от кафето придава доста тонус на кожата, а зехтина я подхранва. След този пилинг се чувствате като с нов човек в ново тяло.

Под номер 2 поставям гъба луфа. Дааа, толкова е лесно – доста е по-твърдичка е от обикновените гъби за душ, но пък за кожата е добре. Само не натискайте много, за да не се нараните.

Номер 3 ще отделя на тоалетните трици, но тези по-едричките. В тях има и минерали, които допълнително хранят кожата.

А сега, мили читатели, моля и вие да споделите какви пилинг маски за тяло използвате. 🙂

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like