Полезно и интересно

споделено от Любомира

Тренираме ума и тялото си

Всеки поне веднъж е усещал онова блажено чувство, в което толкова много сте се изморили, че психиката ви все едно се е рестартирала.

Чрез тренировките всъщност идеално успявате да се разтоварите психически, освен че осигурявате на тялото си необходимия тонус, който му е необходим за поддържането на нормално, жизнено и здравословно съществуване.

Има една една много тънка граница обаче, която много лесно може да се прекрачи. Когато човек, получавайки тази наслада и спокойствие се пристрастява към нея. Това води до прекомерно трениране на тялото, което от своя страна води до много и различни проблеми със стави и сърце в по-напреднала възраст.

Да, точно така, ако прекалявате с тренировките е напълно възможно си увредите сърцето. Нищо, че повечето хора казват, че то е мускул, който има нужда да бъде трениран. Да, той има нужда да бъде трениран, но не бива да бъде преуморяван. С прекомерни тренировки единственото, което правите е да преуморявате своето сърце, което в един момент може да ви изиграе много лоша шега.

За това съветът ми е да внимавате с всичко, което правите. Четете и се интересувайте, за да можете да вземете информиран избор за самите себе си. Това е най-важното във всичко, което правим за себе си и не само.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like