Полезно и интересно

споделено от Любомира

Uncategorized

Когато съдиш книгата по корицата

Много пъти сме подценявали някого, само защото външността му не отговаря на това, което в действителност е. Ежедневно се сблъскваме с подобни патови ситуации.

Аз съм на принципа ” Опознай преди да съдиш”, но често самата аз се усещам, че твърде прибързано си създавам мнение за хората. Скоро гледах един клип, в който Кристиано Роналдо е облечен като бездомник. Застанал е на центъра, честно казано не знам точно в кой град се разиграва действието. Сложил си е кутия, в която хората да му пускат пари, а той в замяна прави най-различни номера с футболна топка. Всички знаем за таланта му и колко е техничен. Но ако си един обикновен човек и имаш подобни заложби, какво би било отношението на хората? Ами отговорът за съжаление е никакво . Все още си безделник, който вместо да работи се прави на клоун. Всички го подминават и почти никой не се спира за да му се радва на уменията. Едно дете обаче, както винаги с нежните си, добри душички, те нямат предрасъдаци към хората, то започва да играе с Кристиано Роналдо, едва тогава хората се заглеждат в двамата. За нагрда, малкия юнак получава топка с автограф лично от футболиста. Тогава той маха грима и детето остава като попарено. Естествено , тогава всички вадят телефоните си и започват да снимат. А преди това една девойка дори бе попитана, дали ще може да си даде телефонния номер, тя естествено отказа на бездомника, но много ми е интересно дали си е блъскала главата, като е видяла, че всъщност Кристиано Роналдо й е искал телефонния номер.

Това е един експеримент, който показва, че всеки човек може да те изненада с нещо и не трябва да съдим хората само по външния вид. Това, че една жена е красива не означава непременно, че е глупава, например. Нека бъдем по-толерантни към различните.

https://youtu.be/RKr-U1r1AlM

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like