Полезно и интересно

споделено от Любомира

Красив тен у дома

Има много методи и продукти за потъмняване на кожата, които могат да ви помогнат да получите златния загар, за който мечтаете и то без да напускате дома си. Но освен козметика, може да използвате и редица други начини, чрез които да активират производството на меланин в кожата. По този начин ще придобие по-тъмен и здравословен вид.

Първо ще започна от храните, които стимулират меланина, за да се получи естествен красив тен. В менюто си е добре да включите храни, богати на каротин – моркови, домати, тиква, чушки, броколи или спанак. Заедно с тях е препоръчително да приемате храните, богати на витамин С и E, които съдържат антиоксиданти и подпомагат здравината на дермата. Това са киви, портокал, ягоди, малини, къпини, лимони или мандарини. Също така и ядки, зеленолистни зеленчуци като швейцарски ман, още пшеница, пълнозърнести или растителни масла.

За здрав и сияен вид на кожата, а и за прекрасен тен, е необходимо да консумирате достатъчно вода. По този начин се стимулира хидратацията и се спомага за по-леното потъмняване на кожата. Не забравяйте да пиете поне по 2 литра вода дневно и да похапвате плодове като пъпеш, диня или портокал.

Черният чай е друг естествен бронзант, от който можете да се възползвате, за да придобие кожата ви по-красив златист тон. За целта направете настойка от черен чай, охладете и изсипете в бутилка със спрей. След това нанесете върху кожата равномерно преди излагане на слънце.

За да подсилите тена на кожата си и да запазите за по-дълго тъмния ѝ цвят, може да приложите някои домашноприготвени лосиони. Препоръчвам ви да смесите 250 мл сок от моркови, четири супени лъжици зехтин и четири супени лъжици лимонов сок. Друга подходяща рецепта е смесването на сока на четири моркова с няколко капки кокосово масло, като получената смес се нанася като бронзант. Не забравяйте да прилагате тези лосиони на чиста кожа, защото в противен случай бихте могли да получите неочаквани резултати.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like