Полезно и интересно

споделено от Любомира

Сред природата

Хората имаме вродена нужда да живеем в контакт с природата. Забелязали ли сте, че всичко, което правим там, ни се отразява най-добре. Дали ще бъде релаксираща почивка, забавление или пък вид спорт – просто протичат пълноценно и ни изпълват с удовлетворение. Затова днес реших да пиша точно за спортните активности, практикувани на открито и ползите от природата.

Например знаете ли, че дори кратка разходка в гората може да повлияе на нашето здраве. По този начин ние снабдяваме организма си с кислород. В същото среме намаляваме производството на хормона кортизол, отговорен за стреса и увеличаваме производството на допамин и серотонин, отговорни за щастието.

Затова защо не си спретнем един хубав горски или планински туризъм, докато времето все още го позволява? До много маршрути може да се стигне и от населените места с обществен транспорт или с колело. Това също така гарантира, че няма излишно да увредим природата.

Туризмът е развлекателна дейност, подходяща за почти всеки. Лесните еко пътеки често са постижими дори за малки деца, възрастни хора и хора с увреждания. Ако пък пешеходният туризъм или спортното ходене ни се струват твърде скучни, то може да спортуваме по много други начини.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like