Полезно и интересно

споделено от Любомира

Йога за лице гони бръчките далеч

Всички знаем за многобройните ползи от практикуването на йога. Заниманията помагат както на тялото, така и на духа. Упражненията подобряват здравето, намаляват стреса, носят усещане за хармония и баланс в организма.

Освен на тялото, йогата оказва благоприятно действие и върху лицето. Упражнения с различен интезитет спомагат и за борбата с досадните бръчки. Съществуват няколко техники, които много жени по света прилагат и споделят за чудодейния ефект от тях. Преди да ги разгледаме, нека се запознаем със същността на йогата за лице.

Това е набор от масажни техники и упражнения, включващ забавни физиономии, които целят едно – да намалят укрепването на лицевите мускули, като в същото време предотвратяват стареенето на кожата.

Експертите по йога съветват упражненията да се прилагат преди сън, защото след практикуването им, мускулите се нуждаят от почивка. Добре е първоначално да се започне с по-леки упражнения с продължителност между 5-10 минути. В последствие честотата им трябва да се увеличи до половин час.

Едни от най-практикуваните йога упражнения за лице включват укрепване на скулите, предотвратяване торбичките под очите и гимнастика за мускулите на бузите.

В онлайн пространството има много съвети и видео клипове, показващи на практика как се правят и как действат тези упражнения. Избрах за вас тези, които смятам, че ще ви бъдат от полза. Нека ги видим:

https://www.youtube.com/watch?v=nSEGdzaOt0g

https://www.youtube.com/watch?v=oAHLt1ThAXg

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like