Полезно и интересно

споделено от Любомира

Facebook приятелство с шефа и колегите?

Сега е обичайно колегите да се свързват във Facebook. Но искане за приятелство от шефа все още причинява дискомфорт за мнозина. Факт е, че повечето служители просто не искат да бъдат приятели със своя шеф във Facebook. А причините са различни. Ако все пак получим „страшната“ покана, може да я одобрим. След това може да добавим шефа си в специален списък с контакти, така че той да има ограничен достъп до профила ни.

А общуването с колегите във Facebook? В края на краищата много познанства в офиса водят до дългогодишни приятелства. Но при определени обстоятелства това може да се превърне и в проблем.

Нека си представим следната ситуация: В болнични сме, но през уикенда сме се почувствали значително по-добре и сме отишли на парти. Или просто сме излезли с приятели, след като сме били няколко дни с хрема и температура. На мястото обаче има фотограф, който ни улава. Снимките са качени във Facebook, а ние сме отбелязани от приятели.

Така информацията вече е видима за всички наши контакти – включително колегите. Знаем, че все ще се намери някой „доброжелател“, който да сподели уж случайно на шефа. Звучи доста несправедливо и по детски? Естествено. Но това действието все пак може да ни струва предупреждение или нещо по-лошо. За да не се притесняваме от подобен развой на събитията, трябва да помисли добре с кой колега искаме да се свържем във Facebook и кой ще държим на дистанция.

Може да добавим колеги в отделен списък с контакти, така че да имат само ограничен поглед върху вашите дейности в социалните медии. За по-голяма сигурност може да премахнем неуместните тагове и да не качваме снимки, които могат да ни създадат проблеми.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like