Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Фън Шуй носи здраве и щастие в дома

Фън Шуй има за задача да усили енергийните зони на дома ви. Неговото практическо приложение следва определена логика. Учението за енергийните центрове в дома се нарича Багуа и е по-езотеричната част от Фън Шуй. В миналото Фън Шуй майсторите вярвали, че различните части на дома отговарят за различни области от живота на обитателите му. Ако следвате учението, ще активирате вашата “чи” енергия .

Използвайки така наречената Багуа карта, може да заредите 9-те енергийни центъра на дома си: слава; знание; творчество и деца; пътуване; сърцето на дома; богатство; семейство и здраве; брак и взаимоотношения; кариера. Тези енергийни зони служат и като защита от негативни влияния. Схемата долу показва как трябва да са разпределени различните зони.

22-bagua2В сърцето на дома се намира “чи” енергията ви, т.е. духовният ви център. Там е хубаво да има планински кристал, който ще ви носи баланс и позитивизъм. Здравето и семейството са дълбоко свързани с елемента “дърво”, който от своя страна неутрализира негативните семейни отношения, така че там е хубаво да има дървен предмет – например картина в рамка от дърво. Седмата зона символизира творчеството, затова там бихте могли да сложите нещо, което ви вдъхновява или сами сте изработили. Зоната на кариерата може да се обвърже с предмет, който вие самите определяте като подходящ; препоръчително, но не задължително, е това да е нещо, свързано с вода или стъкло.

В зоната на славата бихте могли да позиционирате вещи, които по ваше усмотрение носят престиж. При богатството пък може да сложите някоя монета или друг ценен предмет, допустимо е и живо растение или по някакъв начин да инкорпорирате флорални елементи. Подсилете къта на взаимоотношенията с няколко щастливи семейни снимки. Едно нестандартно предложение за осма зона, тази на знанието, е да поставите кутия, където всеки от вас може да слага някакви положителни мисли или бележки към себе си; книгите също са подходящи. Последната зона, която остана да бъде описана, а именно тази за пътуване, е място за сувенири от ваши пътувания, примерно, или пък някое туристическо списание.

Имайте предвид, че дадените предложения не са задължителни. Във всичките девет зони може да сложите предмет, който вие самите асоциирате с тях и мислите за подходящ. Приемете ги по-скоро като насоки.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like