Полезно и интересно

споделено от Любомира

Фет бърнърите – как влияят на организма? (част 2)

Както споменах в първия си материал по темата, фет бърнърите са съставени от естествени вещества и много рядко в състава им се съдържа синтетика. Въпреки това, ефектът им върху организма винаги е един и същ, дори ако вместо екстракт от зелен чай се избере друг продукт, например с мате.

Минералите и витамините винаги трябва да се доставят, но при никакви обстоятелства не трябва да има недостатъчно снабдяване, тъй като това може да причини различни проблеми в дългосрочен план. Освен това, цинкът, магнезият и витамините също са отговорни за разграждането на мазнините в тялото. L-карнитинът, от друга страна, е важен елемент в енергийния метаболизъм и може да подобри превръщането на мастните киселини.

Различните активни съставки осигуряват по-добър метаболизъм, така че се разбира, че могат да бъдат намерени и във фет бърнъра. Тези вещества обикновено се намират в растенията и могат да имат положителен ефект върху липидния метаболизъм. Също така често се използват храносмилателни ензими, които се намират и в екзотични плодове, като киви, папая, ананас. Но това не е достатъчно за значително насърчаване на диетата.

Ето защо се добавя кофеин, който за предпочитане идва от чайове като мате или от растения като гуарана. Това стимулира метаболизма, което означава, че се генерира топлина. За да се получи този ефект се добавят и чили или черни подправки, които също стимулират метаболизма.

Женшенът е съставка, която също се среща много често през последните години. Според проучвания това трябва да има положителен ефект върху нивата на кръвната захар и да потиска апетита.

Производителите изпробват нови вещества, включително фукоксантин от водорасли и водорасли. Тази активна съставка действа чрез натрупване, защото се утаява в мастната тъкан. Ако се изгради ниво, метаболизмът се увеличава и се изгарят повече калории. Колкото по-високо е основното изискване, толкова по-лесно е отслабването.

А вие приемали ли сте фет бърнъри и какво действие са имали върху вас?

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like