Полезно и интересно

споделено от Любомира

Колоездене през зимата

С малко практика това действие не отнема повече от час, но има огромен ефект: освен за фигурата, така и за околната среда. Ако искаме безопасно да пътувате из града, особено в тъмния сезон, трябва да осигурим добра видимост. Това всъщност е от съществено значение.

За целта велосипедът трябва да е добре оборудван с фар и стоп, а LED светлините са предпочитани. Също е добре да добавим рефлектори към педалите, джантите на гумите и дрехите си.

Гумите на велосипеда са с огромно значение, особено през зимният период. Тесните, гладки гуми, без голям грайфер са подходящи през лятото и правят придвижването много по-лесно. През зимата обаче те не са практични, тъй като нямат почти никакво сцепление върху мокри или хлъзгави и заледени повърхности.

Ето защо гумите с протектор трябва да са първи избор преди да предприемем зимно колоездене. Също в допълнение, по-малкото налягане в гумите може да осигури повече сцепление, което води до устойчивост и по-голяма безопасност на пътя. Гумите с шипове не са от съществено значение, освен ако не караме велосипеда по твърда снежна покривка.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like