Полезно и интересно

споделено от Любомира

Как да възстановим тялото си след празниците?

След традиционните коледни и новогодишни празници, телата ни страдат. Страдат от прекомерното количество храна която сме поели, страдат от алкохола, който сме поели и най-вече страдат от липсата на движение, което е съчетано с предните две страдания.

Общо взето, след тези празници, много ни се иска да възстановим телата си бързо, защото повечето от нас се чувстваме подути и тромави в ежедневието си. И може дори да не сме прекалявали с храненето, но въпреки това, опитването от много разнообразна храна, също води до това чувство на тежест и подутост, което не ни кара да се чувстваме добре.

За да върнем бързо тонуса си аз ви предлагам след празниците да се съсредоточите в консумацията на малко по-лека храна. Избягвайте мазните пържоли и тежките храни. Доставете на организма си повече свежест и витамини с храната и неминуемо ще се почувствате много по-добре.

Започнете да се движите повече. Знам, че зимата е особено неподходящ сезон за разходки и за тези, които не обичат да посещават фитнес залите ще малко проблем да получат това приятно раздвижване, от което имат нужда. Ето защо моят съвет е – намерете си подходящият за вас клуб по танци. Дали ще бъдат народни, латино или хип-хоп, това е въпрос на предпочитания. Със сигурност това ще ви даде необходимата доза движение и ще можете бързо да влезете в правилен ритъм.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like