Полезно и интересно

споделено от Любомира

Какво е непо бейби?

Социалните мрежи наложиха много нови термини. Но и хартиените издания не остават по-назад, защото преди няколко години New York Magazine направи революция. И тя доведе до негодуванието на много знаменитости. Ето и защо.

Корицата на известното списание бе с лица на деца на известни личности, които също са известни. Какво от това, ще си кажете. Любопитното бе, че всички тези знаменитости бяха представени като бебета в легълца. Причината – новият термин, който описва успешните им кариери. Или казано по друг начин – непо бейби.

Какво точно означава непо бейби? Терминът идва от думата непотизъм, което се превежда като вид протекция и покровителство. Бейби е ясно – от бебе, тъй като са деца на някого.

Наричането по този начин на знаменитост се приема, когато станеш известен и си го постигнал благодарение на връзките на известните си роднини. Ясно е например, че Зоуи Кравиц, която е дъщеря на Лени Кравиц и Лиза Бонет ще получи много по-лесно кампания за известен бранд от който и да е друг модел. Причината е, че името работи за тях.

Понякога непо бейбитата са приемани като нагаждачи и именно това отблъсква голяма част от аудиторията. Но някои пък го приемат по-скоро като по-голям товар. Защо? Защото трябва да работиш два пъти повече, за да може хората да запомнят твоето име, а не това на родителите ти. Това може би е проклятие, което ако си с по-слаба психика, ще рухне.

Аз не съм дете на известни и не мога да се поставя на мястото на непо бейби. Но пък мога да си представя какво е да живееш в сянка и категорично не е приятно. Относно поемането на работни ангажименти- на 100% мисля, че са подбутнати, но и че трябва да се справят добре, за да им се обаждат пак. Тук не мога да обвиня никого, тъй като монетата има две страни. Не мислите ли?

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like