Полезно и интересно

споделено от Любомира

Някои го предпочитат органично

Органичното производство процъфтява, независимо дали става въпрос за храна, дрехи или почистващи препарати. Но органичното наистина ли е по-добро? Знаем, че освен за здравето, допринася и за околната среда. Затова, за да не остане устойчивостта просто модерна тенденция, ви споделям няколко добри причини, които показват какво може да подобрят използваните био продукти в ежедневието ни.

Плодовете и зеленчуците например имат различен вкус, когато идват от градината и когато са купени от магазина. Има и голяма разлика в качеството при бобовите растения. Продуктите от магазина например, често мухлясват. Особено при бобови растения като боб, леща и нахут, био производителите полагат големи усилия, за да изсушат и съхранят продукцията си. Като потребители, ние също трябва да отчетем и платим за този труд.

Все повече хора осъзнават, че могат да решат много здравословни проблеми с правилната диета и хранейки се предимно с органични продукти, веган и без глутен.

Хуманното отношение към животните също играе важна роля в биологичното земеделие. Ако не искаме да се отказваме изцяло от месото или млечните продукти (въпреки че вече има страхотни алтернативи за вегани), може поне да подкрепим факта, че селскостопанските животни се отглеждат по много по-хуманен начин. А и нека си го кажем – например крава, която може да пасе свободно през лятото, дава много по-голяма и чиста продукция.

Важно е да отбележим и за ползата към почвите и водите. По-малко химикали за сметка на органични торове и отглеждане на смесени култури: Тези основни биологични принципи защитават почвата и гарантират, че тя ще остане плодородна в дългосрочен план. Това спестява ресурси, полезно е за околната среда и за плодовите и зеленчукови растения, които се нуждаят от хранителни вещества, за да растат.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like