Полезно и интересно

споделено от Любомира

Чао, чао студени крайници (част 2)

Здравейте! В минали си блог ви споделих за най-честите причини, които водят до студени крайници. В днешния ми текст ще научим за някои полезни съвети срещу замръзнали ръце и крака.

Първо може да си подсигурим топлина отвътре с любима топла напитка. Гореща чаша кафе, какао или чай стоплят мигновено като топлината се предава отвътре навън.

Друг начин за затопляне са нагревателите за ръце и за крака. Топлинните подложки например в обувките или практичните нагреватели, които могат да се носят дори в джоба на палтото, предпазват от охлаждане и са наистина доста приятна алтернатива в студеното време.

Накисване на краката или ръцете дори за 10 минути в купа с топла вода също ще върне нормалното състояние дори на най-премръзналите и зиморничавите. Няколко капки етерично масло пък стоплят душата и успокояват ума.

Упражненията също играят своята важна роля в процеса. Няколко клякания, почистване на дома или измиване на прозорците – всичко стимулира кръвообращението и помага срещу нежелана простуда.

А за ползите от контрастни душове чували ли сте? Студената вода е добра за имунната система. Подобно е и с контрастните душове: разликата между горещо и студено и тяхното редуване стимулира кръвообращението ни и в дългосрочен план гарантира, че крайниците се охлаждат по-бавно в студено време.

А за масажите какво ще кажете? Може да опитваме да се упражняваме с топки за стрес за няколко минути на ден. Възможно е и без топката: събираме ръцете си в юмруци и след това изпъваме пръстите си, повтаряме около 20 пъти. Между другото: неправилната поза на бюрото пред компютъра може да доведе до тригерни точки и болка в мускулите.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like