Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Няколко съвета за обзавеждане на детска стая по безопасен начин

Колкото и малък да е бюджетът ви за обзавеждане на детска стая, безопасността винаги трябва да е на първо място. Все пак става дума за детето ви. Мебелировката трябва да е съобразена с това, че децата не мислят като възрастни и не могат да осъзнаят опасностите в действията си, затова вие трябва да ги предвидите преди тях.

oeufrobin1Що се отнася до бебешката кошара или креватче, за тях не трябва да се пестят средства. Щом бебето се научи да става само, ще започне да скача вътре, затова ви трябва нещо здраво. Когато купувате кошара, решетките й трябва да са близо една до друга. Малките са големи изследователи и биха използвали всеки повод за бягство. Ако разстоянието между решетките е твърде голямо, при един такъв опит за бягство, детето може да си заклещи главичката. Ако решетката е със заключващ механизъм, уверете се, че той е недостъпен за бебето, а когато то е в кошарата, тя винаги трябва да е на най-висока позиция. Масичката за повиване трябва да има каишка за безопасност, както и перила от всички страни.

Острите ъгли също не са за предпочитане, поне докато детето не поотрасне. Декоративните елементи в стаята трябва да са нависоко, за да не може детето да ги стигне, и да са добре закрепени, за да не паднат отгоре му. Най-добре ще е да се въздържате от такива на първо време. Периодът, в който бебето започне да ходи, е най-критичен, затова тогава ще трябва да сложите предпазители на всички шкафове.

Отправна точка при обзавеждане на детска стая винаги трябва да бъде безопасността, без да се жалят средства. В момента, в който станете майка (или татко), ще усетите как детето ви се превръща в центъра на вселената. Но стъпките за неговата безопасност трябва да се предприемат още преди това.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like