Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

За бебетата, майките и почистващите препарати

Почистването на тоалетната с белина със сигурност ще я дезинфекцира, но дали токсините в нея си заслужават. Все пак трябва да има някакъв риск след като се препоръчва да носите ръкавици, докато я използвате. Етикетът едва ли ще ви даде пълната информация. Производителите би трябвало да са длъжни да изброяват съставките, но ние така или иначе не разбираме какво значат всички тези термини и комбинации от букви и цифри на опаковката, т. нар. дребен шрифт. Представете си, че на етикет на даден продукт е написано с големи букви, че е токсичен. Никой няма да иска да го купи. Големите букви си имат друго предназначение – да ни посочват позитивите на продукта, т.е. колко ефективно убива микроби. С такива маркетингови трикове се цели да ви се привлече вниманието.

ToxicDuckHeroЗначете ли, че бременните могат да пренесат токсините от препаратите за почистване на все още нероденото дете. Причината за това е, че по време на бременността те мобилизират натрупаните телесни мазнини, за да изхранват бебето. Така токсините от мазнините се пренасят върху детето. Майките, които кърмят, също могат да предадат опасните вещества на бебето. Затова те трябва да внимават не само с какво чистят, но и какво ядат. Бебета, които са още в утробата на майка си, са изложени на най-голяма опасност, защото поетите там токсини може трайно да увредят развитието на плода за в бъдеще.

Заключението е, че предпазни мерки трябва да се вземат още преди бебето да се роди. Да не забравяме, че токсичните вещества вредят не само на новородени, но и на възрастни.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like