Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Силата на позитивното мислене

positiveНачинът на мислене може да определи съдбата на всеки един от нас. Ако всеки един човек мисли позитивно, то няма да има нещастни хора между нас. Няма значение къде или какво работи човек, какво е общественото му положение, мисли ли позтивно, то светът ще е в краката му.

Всеки един от нас е имал трудни моменти в живота си. На всеки му е идвало да каже край. Но ето тук идва моментът за позитивно мислене.

То поддържа човешкия ни дух жив. Ние сме постоянно в диалог със себе си. Сравняваме, оценяваме, наблюдаваме, мислим … Но … въпреки всичко човек трябва да живее в настоящето и да мисли за доброто бъдеще. Миналото си е минало и то трябва само да ни дава база за сравнение, с която да се стараем да направим живота си по-добър.

Всичките ни ядове и неволи идват от негативното ни мислене. Дали това не е причината за трагедиите у нас, а и не само? Всичките катастрофи по пътя, които взимат толкова много жертви всяка година или пък болестите, с които още не можем да се справим. Негативното мислене винаги предизвиква някаква неприятна ситуация.

Затова, хора, мислете позитивно, вярвайте в способността си да постигнете мечтите си, радвайте се на света около вас, на любимите ви хора, на птичките които пеят, на детския смях … Дарявайте обич, за да получавате, усмихвайте се повече, за да получавате повече усмивки, а знае ли се,   някой някой ден може да се влюби в усмивката ви! 🙂

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like