Полезно и интересно

споделено от Любомира

Толкова е лесно да станеш от стола!

Метаболизмът се забавя с цели 90 %, след като прекараме само 30 минути в седнало положение. Това забавяне кара ензимите , които придвижват мазнините от артериите към мускулите, да намалят действието си. Ако стоим седнали два часа, добрият холестерол в кръвта спада с 20 %.

Ако просто станем от стола за 5 минути, всичко се нормализира. Ставането от стола е нещо толкова лесно – какво ни спира просто да го направим? .

Ако живеем в града, много е вероятно да се окаже трудно да се движим по естествен и здравословен начин в ежедневието си. Можем обаче да прибегнем до упражнения, които преди столетия са доказали благотворния си ефект върху организма.

Йогата, която произхожда от Индия, но е доста популярна и в Япония, или китайските учения Тай Чи или Ки Гонг, са сред многото разновидности, които се стремят да постигнат хармония между тялото и ума на човека. Всъщност те са познати от науката като „елексири на младостта“. Основните цели на йога са доближаване до човешката ни природа, умствено и физическо пречистване и доближаване до божественото.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like